Akcija čišćenja Ćemovskog polja

sa ciljem revitalizacije ovog biodiverzitetski bogatog staništa

EnvPro vas poziva da nam se priključite u akciji čišćenja Ćemovskog polja koja se održava 15. i 22. februara. Organizuje se u okviru projekta „Ćemovsko polje: osvajanje naklonosti lokalnog stanovništva“ koji podržava Regionalni program za lokalnu demokratiju na zapadnom Balkanu - ReLOaD, koji finansira delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) sa Glavnim gradom i još 4 lokalne opštine.

Ćemovsko polje je rijetka vrsta staništa (pseudo stepa) sa nizom važnih vrsta ptica i drugih organizama, a meta je mnogih pritisaka izazvanih čovjekovim nemarom: odlaganje otpada, paljenje guma, eksploatacija šljunka itd. Kao posljedica, nacionalno i internacionalno važne vrste ptica su ugrožene, kao i samo stanište. Projekat u pitanju ima cilj povećanje vrijednovanja ovog ekološki važnog staništa i vrsta ptica koje ga naseljavaju, korišćenjem formalnih i zakonskih mehanizama zaštite. Jedna od aktivnosti za postizanje revitalizacije područja je ova akcija čišćenja.

**Datumi čišćenja su 15. i 22. februar, a mesto sastanka je Ul. Španskih boraca bb., oko 200m posle deponije Livade, u 10: 00h. ** Do ovog mjesta možete doći automobilom ili javnim prevozom, autobuskim linijama 4 i 5a. Rukavice, torbe i vodu obezbjeđuju naši partneri, gradska deponija Livade i gradska kompanija za sakupljanje otpada, Čistoća. Za više informacija pišite na office@envpro.me ili na našu facebook stranicu: https://www.facebook.com/EnvironmentProgramme/.

Ćemovsko polje - osvajanje naklonosti lokalnih građana