Čišćenje dijela Ćemovskog polja završeno

uz pomoć brojnih volontera i teške mehanizacije

Dana 25.02.2020. uspješno smo završili akciju čišćenja Ćemovskog polja! Akcija se sprovodi kroz projekat Ćemovsko polje: Osvajanje naklonosti lokalnog stanovništva, koji je podržan od strane Regionalnog programa za lokalnu demokratiju na zapadnom Balkanu - ReLOaD.

Od 15.02. - 25.02. čistili smo Ćemovsko polje zajedno sa volonterima i teškom mehanizacijom, a u partnerstvu sa Glavnim gradom, doo “Čistoća” i Deponijom “Livade”, kao i doo “Zelenilo”, na čemu im dugujemo posebnu zahvalnost. Akcija je sprovedena u tri faze: pripremnoj (sortiranje i grupisanje otpada sa volonterima), čišćenje sa teškom mehanizacijom i odvoženje otpada od strane doo “Čistoća” i završnoj fazi (čišćenje preostalog sitnog otpada sa volonterima).

Ćemovsko polje kao stanište i vrste koje ga naseljavaju trpe brojne pritiske izazvane ljudskom nepažnjom, zbog čega se ovim projektom žele stvoriti uslovi za zaštitu ovog lokaliteta i njegovog biodiverziteta. Ovo čišćenje služi kao pripremna aktivnost za postavljanje kućica za ptice na ovom, kao i čeke za fotografisanje ptica - objekta za posmatranje ptica, u aprilu ove godine.

Veliko hvala učesnicima akcije, volonterima ekološke sekcije Srednje stručne škole “Ivan Uskoković” Podgorica, volonterima NVO Naša akcija, volonterima i članovima EnvPro i našim partnerima na dobro urađenom poslu i postignutim rezultatima! Radujemo se nastavku projekta i drugim aktivnostima za zaštitu ovog područja.

Ćemovsko polje - osvajanje naklonosti lokalnih građana